torsdag 29 oktober 2009

Kräftor & Sprit

Ja, här kommer ett till bidrag som jag gjorde till Scrapfebern. Man skulle inspireras av omslaget till Fanny och Alexander och använda minst tre foton.

Jag inspirerast av den röda bakgrunden på omslaget, antalet fotografier, rubriken (där Fanny blev kräftor och Alexsander blev sprit) och underrubrik. Rollistan fick bli journaling och blomrankan med minirosor skall motsvara blommorna på översta bilden på filmomslaget.

måndag 26 oktober 2009

7 sorters kakor

En av utmaningarna i Magdas Scrapfeber var att inspireras av Per Moberg. Jag var tråkig och kunde bara fånga upp temat mat och så gjorde jag detta lilla alternativ till ett kort om man ska gå bort eller så - en minirecept bok, "7 sorters kakor". Större bilder hittar ni här.

Ni får ha överseende med att recepten inte är inskrivna än, har inte med mig skrivaren till landet och tänkte skriva dem på dator..här kommer lite bilder fån insidan i alla fall:





Lite vint och snett blev det också eftersom att även skärmaskinen bestämde sig för att stanna hemma - klipper inte sådär väldans rakt....Alla papper kommer från Graphic 45 - detta oemotståndliga designerhus! Alla charmiga mat-stickers är från Cosmo Cricket.

lördag 24 oktober 2009

Magdas Scrapfeber

Jag jobbar på för fullt med utmaningarna till Magdas Scrapfeber, har ju haft så mycket att göra på sistone och nu avslutas tävlingen snart. Här kommer i alla fall ett bidrag till "Idag är ingen vanlig dag..." som gick ut på att göra en LO, ett kort eller en present till/om någon som fyller år. Jag gjorde en liten presenask, första altrade grejen jag gjort faktiskt =)

I nästa utmaning skulle man scrapa om något som man är stolt över och jag är väldigt stolt över min mormor som just satt upp sin första alldeles egna teaterföreställning - se, hon strålar som en filmstjärna! Är väldigt nöjd med denna, speciellt mina egengjorda dekorationer av ståltråd - läckert!


Har gjort en på temat "En helt vanlig dag" också, där det var viktigt att man hade mycket text. Spårade kanske ut lite i tokigheter men men...

Den snygga vikningen av kanterna och färgdropparna har jag liftat från WbmosterHelene, hon vann med denna LO på Enköping Pyssels scrapmara i september, jag tycker den är helt fantastisk och har velat lifta den sen dess - härliga färger och välbalanserad, dessutom tyckar jag att det är en väldigt spännande stil!
Måste verkligen bli bättre på det hä med att fota av mina LO:s, de blir aldrig som de är i verkligheten...Någon som har ett bra tips? Funderar på att skaffa Scanner - är det bättre?

fredag 23 oktober 2009

Halloweenkort

Nu har jag gjort årets första Halloweenkort, lite onödigt egentligen men folk blir ju så glada då de får kort och så är ju halloween mitt tema - hårdrockare och allt =), dessutom var det ett bra sätt att sparka igång kreativiteten som har legat och latat sig på sistone!

Jag tog mig friheten att lifta en av mina stora inspirationskällor Lillblomman och detta ljuvliga julkort i guld, blev ju lite annorlunda med olika tema och så men men... Piffade till kortet lite extra och använde crackle paint på Just the Edge-boarden och så lite glitter på minirosen - det blir så fint! Pappren är från MME`s halloweenserie från förra året och från i år och dekorationerna är lite blandat hopplock från gömmorna här hemma. Jag blev supernöjd, vad tycker ni!?

tisdag 20 oktober 2009

Teknikutmaning med skiss

Nu är jag klar men mitt andra bidrag till Magdas Scrapfeber, en utmaning där man skulle använda minst 2 tekniker för att lyfta fram fotot och så skulle man utgå ifrån denna skiss:

En riktig utmaning det här med att lyfta fram kortet men jag tycker att sättet som blommorna var placerade på enligt skissen var till god hjälp för att rama in fotot. Förutom det så har jag sandpapprat bilden, använt dubbla fotomattor och fäst alltsammans på dubbla häftkuddar. Dessutom har jag försökt att lyfta bilden genom att distressa kanterna på CSn vilket gav ganska bra effekt tycker jag Blev riktigt nöjd med denna LO, speciellt färgerna!

Måste lägga på ett kol nu om jag ska bli klar med alla 12 bidragen tills på söndag, har gjort 2 hittills, åker bort på fredag och har massor att göra i skolan - ojojoj hur skall detta gå....

fredag 16 oktober 2009

Skissutmaning hos Scrap-Ateljen

Har haft lite svårt att komma igång på sistone och bestämde mig för att surfa runt lite för att hitta en skiss och så hittade jag denna hos Scrap-ateljen.

Superbra skiss och lite utmanande för mig som oftast bara lyckas använda ett eller möjligtvis två mönstrade papper. Temat var HÖST HÖST HÖST och vad passar då bättre än svampplockning! Såhär blev min tolkning:

Har använt Maja Designs serie Höstpromenad som jag fick av Linda i födelsedagspresent. De vackra höstlöven köpte jag i en inredningsbutik i Visby när jag var där för ett par veckor sen, dem har jag förgyllt med lite kopparglitter (är nog inne i en lite glittrig period igen). Eftersom jag tyckte att det var en så rolig skiss gjorde jag en LO till, Monster Truck. Den handlar om en leksak som min son fick i present av några som vi skulle köpa en begagnad hylla av och att jag egentligen inte gillar sådana där stora ljudliga matcholeksaker men liksom accepterar den ändå ;)

Alla papper kommer från MME - Abby Road, liksom dinosauriefigurerna och går att få tag på hos Magdas. Lite ovanliga färger för mig men jag är nöjd!

torsdag 8 oktober 2009

Vilken dag!

Igår inledde jag dagen med att konstatera att jag har gallsten, inte så kul kanske men hellre veta vad det är än att bara gå runt och ha ont utan att veta vad man skall göra åt det. Så nu är det bara att vänta på operation, lite läskigt känns det eftersom jag aldrig varit på sjukhus (utom på BB då). Hur som helst så hade jag Paula med mig och vi tröstade mig med en hel dag av spontan scrapbooking! Först ringde vi Mia som fick kolla upp lite öppettider, adresser och telefonnummer och sen bestämde vi oss för ett besök hos Handarbeta där ingen av oss varit tidigare. Det var en fantastisk butik på Ekerö med jättebra sortiment och bra priser. Dessutom var det en jättegullig tjej som hade stället så dit har vi sagt att vi ska åka flera gånger! Trots att vi var fullpackade med prylar och 1000 kronor fattigare bestämde vi oss för ytterligare en butik på vägen hem, Helens Present & Papper i Hässelby. En liten butik med inte sådär väldans stort sortiment men jag kom hem med endel bra-att-ha-saker i alla fall! Sen bar det av hemåt och hämta ut mitt paket från Stellas som jag beställde innan jag åkte till Gotland, vann ju ett presentkort där i tävlingen i somras. Hem och packa upp för att packa igen och åka på träff, skulle repa inför vår spelning på lördag egentligen men gitarristen och sångerskan blev sjuka och trummisen skulle iväg så det blev inställt, med andra ord scrapträff för mig men jag blev inte klar med min LO så den får ni se en annan gång =)

söndag 4 oktober 2009

Nu ska ni få se lite nytt igen

Sådär ja, då är jag på banan igen efter en stressig tid med allt annat än scrapbooking, detta blir ett långt inlägg men jag hoppas ni har tålamod! Först och främst tänkte jag berätta lite om den underbara träff som jag, Mia och Paula var på för två helger sen. Efter att ha försovit mig och efter en mycket snabb dusch satt vi äntligen i bilen mot Enköping och en mysig liten byggdegård. Väl på plats väntade ett fullspäckat tävlingskit och ett häfte med massor av utmaningar och så var vi igång. Vid samma bord som oss satt ett helt gäng med härliga tjejer och bredvid mig satt Pernilla (som för övrigt hade mycket kul åt hur jag våndades genom utmaningarna).
Första utmaningen var en skissutmaning med tema retro. Det var knappt om tid och jag blev fruktansvärt missnöjd med resultatet. Den blev platt, titeln ful och journalingen hann jag inte ens få med, men eftersom jag är så fruktansvärt snäll så får ni se den ändå ;)

Mia vann denna tävling och det förtjänade hon verkligen! Hennes bidrag hittar du här. Nästa utmaning att ge sig på var en skiss med romantiskt tema där man skulle använda material från ett såntdär panduronybörjarkit ni vet. Jag blev inte så nöjd med denna heller, förutom titeln som jag tycker är rolig - It´s hard to be a Rockstar!

Sen kom en utmaning i Vintage som är en av mina favoritstilar, även denna var efter en skiss och med vissa specialkrav så som rivna kanter på speciella ställen och sandpapper på kortet. Det var första gången jag sandpapprade på ett foto men jag tycker det blev riktigt snyggt! Återigen fick jag chansen att använda mig av Graphic 45, underbar pappersserie. Denna LO kanske inte blev världens bästa heller (det här med snabbscrap är nog inte riktigt min grej) men jag lyckades i alla fall kamma hem en andra plats!

Något annat trevligt som har hänt är att mitt DT-kit från Stellas har kommit och såhär såg det ut:

Och detta är vad jag har scrapat hitintills:

Både bakgrundspappret och det andra kommer från Basic Greys serie Lemonade men det ena har jag hotat upp med lite egengjord mist, lite dristress och masker från Tim Holtz samt den nya favoriten crackle paint. Alla dekorationer finns i Stellas Webbutik!
Sist men inte minst så har Magdas dragit igång höstens SCRAPFEBER till vilken alla i scrapgruppen bestämde sig för att vara med. Såhär maffigt var paketet som trillade in i blevlådan (eller nåja, jag fick gå och hämta det på posten för det fick inte plats i brevlådan).

Linda har blivit scrapgalen på riktigt och är snart klar med alla 12 utmaningar, själv har jag hunnit med en i helgen och den var på temat Galen och man skulle inspireras av denna Van Gogh-tavla:

Nog blev det galet allt! Jag gjorde som jag brukar med utmaningar och tolkade ganska bokstavligt, kladdade med allt jag kunde komma på, mist och akryler med egna masker och punchinella och såhär blev resultatet:

Mest galet av allt är nog den glittriga julrenen med skylten turist attraction som står mitt på åkern =)
Som ni ser har jag återanvänt titeln från retroutmaningen på Enköpingsträffen men på denna passar den sig mycket bättre!

SuperCandy hos Countryscrap

CountryScrap firar 10.000 besökare och lottar ut en supercandy, kika in och ta en lott du med!

torsdag 1 oktober 2009

Jag lever!

Hejsan allihopa! Jag tänkte bara säga att jag lever men det har varit så mycket på sistone att jag har inte hunnit titta in och berätta för er. Så väldans mycket scrapande har det inte varit dock, jag har skrivit hemtenta och varit på Gotland. Men för två veckor sen var jag på en fantastisk pysselträff i Enköping och idag har mitt DT-kitt kommit från Stellas, dessutom har tävlingen på Magdas startat men mer om allt detta i helgen som jag tänkte ägna åt massor av skön scrapbooking. So long så länge =)