söndag 31 januari 2010

Knåpar vidare med korten

Är nog inne i en riktig kortperiod just nu, alla layouter jag gjort på sistone har känts sådär, men jag jag blir desto mer nöjd med korten....Fortsätter med kärlekstema eftersom både mormor och grannen vill ha kort till Alla Hjärtans Dag.
Nästan verje gång jag handlar hos Magdas får jag en sån här liten djurstämpel, jag vet inte vad de heter och har knappt använt dem. Nu tänkte jag i alla fall att det var dags att pröva, eftersom jag varken har pennor eller kan det där med att färglägga så har jag distressat den. Kärleksstämpeln kommer från fantastiska Tingtura där jag köpte på mig ett par motiv för ett tag sen, dem kan jag lova att ni får se mer av framöver! Alla papper kommer från min scrapslåda (lite MME & BG), en liten tjusig blomma och lite spets funkar ju alltid =)
Kram på er kära bloggläsare!

lördag 30 januari 2010

Jisses vilken candy!

Den här måste jag bara vinna =)
Klicka här om du också vill pröva lyckan.

Gotland

Mamma fyllde år i veckan och därför gjorde jag ett litet minialbum till henne. Hon älskar Gotland lika mycket som jag så jag satte ihop lite bilder från vår senaste resa dit. 
Här kommer ett litet smakprov på innehållet, fick lite bråttom att slå in paketet innan vi skulle iväg till kalaset =)
Detta var första sidan, kul att jag fick användning för min Sverige-stämpel. Visst är det en vacker vy? Denna utsikt över äppelträden, havet och lilla Karlsö hade jag ett par veckor varje sommar när jag var liten.
Nästa sida har ytterligare en bild från platsen i Fröjel där vi spenderade somrarna. Vi tog en cykeltur dit en dag och det var verkligen nostalgitripp Delux.
                                
Mamma vill så gärna flytta till Gotland och jag har bestämt mig för att köpa ett litet vitt hus med blåa knutar till henne så snart jag har möjlighet.                                                                                                     
                                
Vi som var med på resan =)
        
        
Tycker att albumet var så fint i sig själv och att det naturfärgade passar bra med bilderna så därför valde jag att inte dekorera det så mycket. Kul att göra layouter i miniformat. Om någon annan är sugen så fanns albumet på Panduro (i återvinningsmaterial och allt).

torsdag 21 januari 2010

Pernillas Födelsedagsutmaning

Mitt upp i pågående projekt, att scrapa upp scrapsen kommer Pernilla med den briljanta utmaningen att använda just dessa på ett alster - utmaningen antagen och såhär blev resultatet:
Varendaste bit, till och med stommen, är hämtad från min enorma låda med scraps. Och såhär ser det ut när man öppnar det halvvägs, insidan blev så fruktansvärt dålig så den får ni inte se =)
Tack Pernilla och grattis på födelsedagen i förskott- nu hoppas jag på turen!

onsdag 20 januari 2010

Gosmys...

...var det första ord jag kom på när jag såg detta gamla foto på Victor (det kan ha och göra med vilka bokstäver som fanns kvar i det valda alfabetet också).


Denna LO gjorde jag efter ett färgschema som fanns i Magdasforumet, blev lite sisådär med att följa färgerna och allt slutade i pannkaka men men, man kan ju inte alltid vara nöjd med allt man gör..

tisdag 19 januari 2010

Alla Hjärtans Dag Kort

Jag rotar vidare i Scraprummet och hittar en spillbit från Making Memories serie Love Notes, ett par aldrig tidigare använda bokstavs chipboards som egentligen är ganska hiskliga, två spelkort och en liten blomma - vips så blev det detta kärleksfulla kort!

Ganska fint om jag får säga det själv =)

måndag 18 januari 2010

Grattis med Z

Viss kan man bli frustrerad ibland när bokstäverna som man har tänkt att använda har tagit slut, då får det bli som på detta kort - Grattis med Z. Detta gjorde jag också till Magdas helgutmaningar och man skulle inpireras av den här bilden:

Jag tog fasta på att det är en liten pojke och på den vita texten mot blå bakgrund och då blev det såhär:

Jag gillar verkligen dessa vintagemotiv, det blir liksom fint hur man än gör =)

Detta var allt för idag, imorgon kommer det ett mycket vackert litet kort till, där jag använt spelkort med japan-motiv, missa inte det =)

söndag 17 januari 2010

Romantiskt

Tänkte att jag skulle göra lite kärlekskort nu när det börjar närma sig Alla Hjärtans Dag. I Magdas forum fanns en helgutmaning där man skulle inspireras av följande bild:

Och såhär blev mitt kort, romantiskt och så har jag inspirerats av rosorna, ängeln blev en liten pojke istället.

Och så en liten detaljbild:

Det är ganska kul det här med att jag inte ska köpa nya grejer för då upptäcker man hur mycket fint man har, som den här chipboarden t.ex. som jag fick på en träff i sommras =)



tisdag 12 januari 2010

Grattiskort - BG

I brist på annat tänkte jag att jag skulle kunna visa upp ett födelsedagskort som jag gjorde när var Gäst-DT hos Stellas.


Inuti:


måndag 11 januari 2010

Nyårslöfte 2010

Ska lämna in en rapport på torsdag så det blir kanske inte så mycket visat här i veckan men ni överlever nog =) Blir dessutom bara missnöjd med allt jag försöker göra nu så mycket hamnar i Layoter-som-aldrig-blev-klara-lådan för tillfället....
Är inte så nöjd med denna heller, jag gillar löftet och bilden men dekorationerna passar ju inte alls, hur tänkte jag egentligen?? Har i alla fall använt sånt som legat i lådorna allt för länge och det var ju endel av löftet =)
                               
Ber om ursäkt också för den dåliga bildkvalitén, det har hänt något skumt med min kamera och jag har gjort ett tattigt försök att fixa till det men jag kan ju inte alls det här med bildredigering och sånt. Nåja, nog med gnäll från mig - återvänder snart under mindre stress och med ett glatt humör!

måndag 4 januari 2010

BlogCandy hos INKIDO

Är det någon annan som skulle kunna tänka sig en del av INKIDOs nya kollektion - tänkte väl det =)

Topplistan 2009

Ok då, jag ska väl inte vara sämre jag än att jag lyckas få ihop en liten topplista med favoriter från 2009. Började ju inte blogga och därmed fotografera mina alster först i juli och är för lat att göra det nu, så det får bli vad som finns här inne =) Dessa är i alla fall mina darlings, av olika orsaker vilka står under varje bild.


För fotot, temat och alla vackra dekorationer!


För att den sprudlar av kreativitet och har en passande titel!


För att den är så fruktansvärt snygg helt enkelt!

För färgerna och det charmiga fotot!


För att den är välkomponerad!


För att jag fick med så många foton och för de egengjorda blommorna!

För att det var ett bra försök till ett första nyårskort =)


För fotografiet och för att jag aldrig hade trott att jag skulle använda detta papper =)
För allt slit =)


För att den hjälpte mig att ta mig framåt i mitt skapande!

söndag 3 januari 2010

Bakformar?

Jo, det har ju ändå varit jul och jag kan tänka mig att många har endel formar över, så utmaningen i Allt Om Scrap-forumet var helt befogad =) Jag tillhör ju tyvärr dem som i stort sett aldrig bakar så när jag letade i köket kunde jag inte hitta annat än miljömärkta, grådassiga bullformar - en hel förpackning, helt oanvända. Vilken tur då, att de  kom till användning tillslut, inte som bullar men som blommor på min färgsprakande äppel-LO =)

Detaljer - de fantastiska kreationerna ;)
                             
Här har jag faktiskt i stort sett bara använt scraps och förutom själva blomtillverkningen, som tog mycket längre tid än vad det ser ut att göra, så slängde jag ihop den ganska snabbt. Det är inte ofta som man blandar October Afternoon med Graphic 45 =)

Vit som snö

En annan utmaning i Allt om Scrap-forumet heter Vit som snö och inte helt oväntat är det att skapa en vit LO som gäller. Såhär blev min:

Och så lite detaljer:

Har arbetat med rivna kanter, häftkuddar och målat chipboards med crackle paint för att få lite volym i layoten. Tänk så häftigt det kan bli med en och samma färg! Ska nog ge mig på den andra färgutmaningen  i forumet också om jag hinner..

lördag 2 januari 2010

Förväntan

Inne i Allt Om Scrap-Forumet pågår julutmaningarna för fullt och jag har precis gjort gjort klart mitt första. Man skulle skapa med temat förväntan, passade såhär i jultider men jag vred lite på det och skapade istället om mina förväntningar inför 2010.

Det blev en rätt enkel LO med ett Bo Bunny-papper i botten och en enorm over-lay från prima, ville ha texten i fukus på denna LO så jag satte inte dit så mycket andra dekorationer.

Stellas skissutmaning

Just nu pågår en lite skisstävling i Stellas blogg, kika in där och låt dig inspireras du med vettja!

Ett mycket färgglatt alster för att vara jag men ganska fint =)