onsdag 31 mars 2010

Störst av allt är vänskapen

Här kommer en till layout från helgens träff. På denna gällde det att inspireras av Handarbetas nya logga och jag valde formen och prickarna i ena hörnet.

Hade precis köpt på mig dessa papper från Maja Design i svart-vitt och ett läckert glased CS vilka kom väl till pass här.

tisdag 30 mars 2010

Vilken helg!!

Har haft en helt fantastisk helg på Stockholm City Scrap! Jag har träffat jättemånga nya och gamla vänner och fått massor av inspiration, dessutom kom jag därifrån med 6 layoter, en KAOS, tre vinster och äran att få gästa Handarbeta i en månad, en ära som kommer att ge mig energi och självförtroende i veckor! Känns lite pinsamt att berätta att jag vann med den layputen som jag tyckte att jag förstörde...men det gjorde jag i alla fall, tillsammans med Lillblomman med denna helt otroliga LO. Å här kommer min:

Har inkat ett CS med gul chalk, stänkt på akrylfärg och målat hörnen med crackle paint. Testade att rita på fotografiet och tycker det blev väldigt snyggt. Pappren bakom fotot är maja design (det gula) och MME (det gröna). Blomster från prima.

De kvadratiska dekorationerna är fragments från Tim Holtz som jag har limmat mönstrat papper bakom och sedan blingat.

Rubriken är skriven med tiny alphas och bokstäver från Basic Grey (som jag lackat såklart). Kika in under veckan så ska ni få se lite andra alster som jag gjorde på träffen, mycket fint om jag får säga det själv =)

torsdag 25 mars 2010

Sabbade just...

en layout som jag arbetat på i 3 timmar...Hade knåpat ihop en LO till Stockholm City Scraps första utmaning som man skulle göra hemma och var jättenöjd, så visade jag den för min sambo som tyckte det såg lite tomt ut i ena hörnet. Tänkte måla dit en tunn linje med Crackle paint, målade snett och skulle rädda situationen med att måla lite till och så blev det för mycket och nu ser det fördjälvligt ut. Har lust att grina...eller mörda min sambo, men det är ju inte hans fel direkt =)
Resultatet får ni se efter helgen.

tisdag 23 mars 2010

A Perfect Gentleman

Tyckte det var kul att jobba med de där lite dova färgerna för ovanlighetens skull så jag gjorde ett kort till med Graphic 45s underbara pappersserier!

måndag 22 mars 2010

Tack för den här tiden

Ett kort till någon som skall gå i pension kanske?

Bakrundspappret är från Graphic 45 ( tror att serien heter Renässans eller nåt sånt). Gjorde en ram med kopparstickle för att lyfta fram pappret något.

Klockan har jag klippt ur ett annat Graphic 45-papper (A Perfect Gentleman) och målat med crackleaccents. Blommor och brads i blandad kompott och så bokstäver från Prima och adornit. Det syns inte så bra på bilden men om man lägger på lite lack på tiny-bokstäverna så får de lite mer liv.

lördag 20 mars 2010

Snygg i skägg?

Jag älskar den här bilden på mig själv, det är en så rolig kontrast mellan min pose och det där lösskägget. Ville skapa en LO för att höja självförtroendet lite och då blev det denna med alla peppande småord (stickers från Cosmo Cricket) och så den lite fyndiga rubriken =)


Har sytt med floss runt kanten för att ta igen det svarta i rubriken och på kalenderkortet. Primablomman fick jag av NorthenLight Scrappers när jag vann deras månadsutmaning för ett tag sedan. Papper från Prima, Cosmo Cricket och Basic Grey.

Ett litet kort till ett litet liv

Gjorde ett kort att ge bort till en liten nyfödd, eftersom jag är allergisk mot ljusblått till pojkar och rosa till tjejer försökte jag mig på någon slags unisex-variant.

Ett enkelt men mycket vackert kort om jag får säga det själv! Har använt ett papper från Webster i botten och sen har jag bara satt dit lite pärlor och en blomma för lite 3D-effekt, texten skrev jag med tiny alpha från adornit (som vanligt med andra ord).

fredag 19 mars 2010

En alldeles egen utmärkelse =)

Jag måste vara världens mest tursammaste person först designerplatsen på SWEbloggen och nu min första alldeles egna award som jag fått av underbara Sophia och som jag är mäkta stolt över =)



Reglerna är som följer:
*kopiera awarden till sin egen blogg
*länka till personen man fått awarden av
*välja sju intressanta fakta om sig själv
*välja sju andra bloggar att ge awarden till
*länka till deras bloggar
*lämna en kommentar i deras blogg med information om att de fått awarden

Så vad kan man tänkas vilja veta om mig?
1. Jag har läst en kurs på Universitetet som heter Dinosauriernas utveckling och utdöende.
2. Jag spelar bas i ett Black Metalband utan att kunna en enda ton.
3. Jag är bra på att ge andra råd, sämre på att följa dem själv.
4. Allt jag äger är svart, trots att jag älskar färg.
5. Jag brukar lära pensionärer hur man använder en mobiltelefon.
6. Jag blev mamma när jag var 18 år.
7. Jag har liftat till Roskilde från Stockholm och varit på festival en vecka utan en spänn på fickan.

Jag skulle vilja ge detta pris till varenda en av er där ute som bjuder på så mycket inspiration men eftersom jag nu ska välja ut sju så blir det:
Cattis för alla färgsprakande lyckopiller!
Ullis/Lillblomman för att man vill lifta varenda layout!
CillaT för att varje LO känns som en god, härlig gräddbakelse!
MiaKL för allt roligt vi har haft sen starten 2008!
LindaGyllklint för att du inte ska bli förbannad =)
Nenne för att man kan sitta och dräggla i bloggen i flera timmar!
Helene/Webmosterhelene för att bloggen inspirerar till lek med färg och form!

Förövrigt vill jag återigen meddela att jag lever och så men att det är otroligt mycket i plugget för tillfället. KRAM ALLIHOPA!!

lördag 13 mars 2010

Inspirationsdesigner på SWE Bloggen!!

Äntligen kan jag berätta!! Känns som om jag burit en hemlighet i flera år =) En av mina egna stora inspirationskällor Helene mailade i veckan och frågade om jag ville vara inspirationsdesigner på SWE scrapbook - både hedrande och superkul! Idag kan ni läsa min (inte allt för korta!) presentation och här är min första LO till bloggen, temat vardag och MAT.






















Jag har gjort en LO om all hets som finns kring mat i vårt samhälle idag, om alla råd och tips på vad vi ska äta, gärna hur ofta och hur mycket också. Jag valde det lite röriga och färgstarka pappret från Cosmo Cricket för att illustrera den förvirring som lätt kan uppså mitt i all denna hets.

torsdag 11 mars 2010

Liftar Mia

Mia gjorde en himla tjusig LO för ett tag sen och jag blev väldigt sugen på att lifta upplägget. Orginalet får ni kika på hos henne! Och här är min tolkning:

onsdag 10 mars 2010

Glazed Cardstock

Idag har jag varit över hos Mia och pysslat lite...eller pysslat å pysslat snarare pratat i 3 timmar, gjorde absolut ingenting men det var väldigt trevligt =) Som tur är gjorde jag ett påskkort igår så jag har något att visa upp för er i alla fall!






















Det här pappret var väldigt roligt att jobba med (Glazed CS, finns hos Scrapgalen). Inkande in hela pappret med distresserna, äggen är glansiga och lite upphöjda så färgen fäster liksom inte där. Himla tjusigt tycker jag, nästan lite för tjusigt så det tog emot att sätta dit något annat. En liten stämpel och en gammal ljusmanschett (heter det så?) tryckte jag i alla fall dit tillslut.

tisdag 9 mars 2010

Titta!

Bland alla vackra bidrag i Northen Light Scrappers tävling valde styrelsen mig och se vilken fin motivering jag fick:
"Härlig layout med underbara färgkombinationer. Cirkeln i mitten ger känslan av en måne eller planet ute i rymden. Det syns tydligt att skissen ligger till grund för LO:n."
Den som är nyfiken på att se layouten igen kan klicka här.

Påsk hos ScrapMyran

Nu har påskkort tillverkningen satt igång på allvar! På träffen i lördags hittade jag förra årets påskpapper i Reakorgen, avskydde dessa tidigare men så fick vi använda dem när vi skulle vika presentaskar och det blev jättevackert. Jag köpte ett gäng och tänkte använda dem när jag gör kort med Träffpunkt Järfälla (en grupp för människor med stroke och afasi) nästa torsdag. Testade lite hemma och gjorde ett inspirationskort, försökte hålla det ganska enkelt så att alla ska klara av att göra ett likadant:





















Pppersserien är alltså Making Memories påsk-koalektion från förra året, fjärilen köpte jag i en loppiskorg på träffen och påskstämpeln på Pysseltagen.

måndag 8 mars 2010

Ny kärlek: Webster

Min kära vän Mias man har just skaffat scrapbutik på nätet, webbutiken har inte öppnat än, men för den som har vägarna förbi Kallhäll rekomenderar jag verkligen en titt hos Scrap-Perra! Själv var jag där för några dagar sedan och införskaffade en hel hög med papper från ett par av Webster och Graphic 45s nya serier ( bara 10 spänn pappret!!) Påbörjade denna LO på träffen i lördags och nu är den klar!





















Har sprayat med röd mist på ett vitt CS, i övrigt har jag använt  både fram- och baksida på det underbara Websterpappret Underwater Oasis från serien Seaside Retreat och låtit det tala ganska mycket för sig själv. Denna serie måste ju vara ett kap för sen som brukar åka på sån där sol- och badsemester...Mina favoriter; primablomman, tiny alphas från Adornit och halvpärlorna har gjort ett bra jobb som vanligt =)

En stor kram till alla underbara kvinnor därute, idag är det våran dag och TILLSAMMANS ÄR VI STARKA!

söndag 7 mars 2010

FullTRÄFF =)

Underbar trfäff hos Scrapgalen som vanligt. Hade turen att få lift med två trevliga damer som skulle åka från Vällingby. Väl på plats möttes vi av ett häfte fullt av roliga utmaningar och Petras nya sprängfyllda butik, tur att jag hade med mig en loppislåda så jag kunde finansiera all shopping =)
Här ett par av mina nya fynd:














För en gångs skull fick jag mycket gjort på en träff, annars brukar jag få en släng prestationsångest och ägna mer tid åt att socialisera än att scrapa. Petra bjöd på två fiffiga demonstrationer, hur man kan använda Zing embossingpulver (vilket jag var mycket sugen på att införskaffa men höll mig ifrån) och hur man gör egna pärlswirls (dyker upp i bloggen så fort jag fått tag på kopiator...). I övrigt fick jag lära mig av underbara Christel hur man viker dessa boxar:





















Har inte hunnit dekorera min än men det kommer. Det var ganska enkelt och roligt, blir nog sådana istället för påskägg den här påsken!  Jag hoppade på 3 utmaningar, denna LO gjorde jag efter en av Webmosterhelenes fantastiska skisser och vann!!




















Mitt fina pris, ett papperskitt och en burk med ljuvliga PrimaBlommor:














En annan utmaning var att välja 8 olika material ur en lista (lite som bingo..) Jag knåpade ihop en LO med CS, mönstrat papper, akrylfärg, penna, bling, blommor, spets och stickers.






















Underbara Prima, jag får aldrig nog!












Gjorde 2 kort av spillbitarna också, ett till en utmaning där man skulle inspireras av en bild på röda tulpaner (det översta) och ett helt på eget initiativ, gör sånt också ibland =)





















Lite detaljer:




















Sist men absolut inte minst vill jag visa min fina present från Petra och hela DT-gänget, vet inte riktigt vad jag ska säga, blev helt rörd - TACK SÅ MYCKET! Pappret i bakgrunden fick jag av min kära chaufför för dagen =)




















Det blev ett långt inlägg, tack för ert tålamod, tack också för alla fina kommentarer ni lämnar efter er!!

fredag 5 mars 2010

Bubbelplast

Satt och lekte lite med bubbelplast för ett tag sen och i dag tänkte jag bjuda resultatet =)






















På den här layouten har jag helt enkelt målat med svart akrylfärg på plastens bubbliga sida, lagt plasten mot cardstocken och tryckt lite lätt med handen på baksidan. Jag har använt samma plast flera gånger för att få ett lite ojämnt mönster över sidan, där inte alla prickar är lika färgstarka. Jag ville ha flera färger så jag målade en till bit med vitt och lite rött och stämplade delvis på det svarta. Helt ok tycker jag, ska definitivt testa fler gånger för det var väldigt roligt! 






















Plasten som blev över fick bli ett kort till en liten grabb som fyller år snart, kan ju vara kul att panga bubblorna om inte annat =). Fäste plasten på vanlig CS (använde gluedots för även det genomskinliga limmet syns igenom) Dekorationerna är liten färgstark blandning av sånt jag inte använder så ofta annars (barn har en tendens att skicka ut korten med presentpappret...) De mönstrade bradsen är Basic Grey (Lime Ricky).

torsdag 4 mars 2010

Nennes Trädgårdsalbum

På min lilla bloggrunda idag kikade jag in hos Nenne och möttes av det vackraste minialbumet jag någonsinn sett. Ni bara måste kila över till henne och titta! Ett litet smakprov:


Undrar ni vart mina alster har tagit vägen? Har fullt upp med universitetet just nu så det har inte blivit så mycket scrapat. Satt i Jakobsbergs Centrum i helgen och gjorde 2 kort och 1 LO men de glömde jag fota och nu har jag skänkt dem till bokaffären. Sen har jag 2 layouter som jag är så missnöjd med att jag inte vill lägga upp dem och en som jag knåpade ihop i eftermiddags vid mörkrets inbrott så den har inte blivit avfotograferad. Men HÅLL UT i helgen far jag på träff och då blir det andra bullar =)

Grattis Lilo!

Tänk att Lilo har haft sin blogg i 4 år, det blir endel inlägg det - med massor av kärlek och inspiration! Fira tillsammans med henne och ha möjligheten att vinna detta mumsiga paket:














MARIA, jag väntar fortfarande på mail med din adress...om det inte trillar in en snart får jag dra en ny lott så håll lite utkik ni andra!

tisdag 2 mars 2010

JIPPIE!!!

Jag vann!! 2 biljetter till Stockholm City Scrap - jihoo!! Tack så mycket till underbara Fia på Handarbeta, nu längtar jag något fruktansvärt =) Dessutom är Fia så generös att hon lottar ut en Epic Six för att fira sin nya inspirationsblogg, kika in här och ta en lott du med!