måndag 30 augusti 2010

Måndagsskissen

Jag har gjort en layout även till denna veckas skiss i SWEbloggen. Tycker att det är så roligt att scrapa nu efter sommaren eftersom man har så mycket nya foton och så många fina minnen att scrapa. Den här layouten är en av många om mitt cykeläventyr tillsammans med en vän på Gotland i sommar.

Jag har använt mig av en ny serie från Theresa Collins -Travel Ledger som finns hos Scrap-Perra.

Till den serien finns ett ark med små hopvikbara kuvert och ett sånt har jag stoppat mina journalingtags i - supegulligt tycker jag. På kuvertet har jag satt fast en deko från Tim Holtz och i den har jag skrivit årtalet med minibokstäver från Jenny Bowlin och fyllt på med 3d-lack. Dessa papper ska det definitivt scrappas mer säger jag bara!

onsdag 25 augusti 2010

Kortonsdag

Varje onsdag kommer det en ny kortutmaning i SWEbloggen och så även idag då vi liftar Willeas ljuvliga grattis-kort. Här hittar ni orginalet och här kommer min tolkning:

Har inspirerats av fågeln, rosetten och själva upplägget på kortet. Jag brukar inte vara med på kortutmaningarna eftersom jag tycker att jag är betydligt bättre på att göra layouter men nu har jag lite smått lovat mig själv att jag ska göra något av de ton spillbitar jag har här hemma (har redan kastat de minsta och jag kan säga att det gjorde riktigt ont i själen).
Det var allt för idag, see U later =)

måndag 23 augusti 2010

TACK TACK TACK!!

...För alla fina kort som trillat ner i min brevlåda! Är hur kul som helst att få lite post som inte är räkningar och så är det underbart att få se era vackra alster IRL så att säga =)

Jag hoppas att det är lugnt om jag tar mig friheten att lifta era kort annars får ni hojta till så låter jag bli =) Har fått massa presenter också, av Pernilla och Mia - se så mycket läckerheter!

Pernilla lyckades pricka in den enda stora TH-mask som jag inte har, nu är samlingen komplett!
Tack också för alla grattishälsningar här i bloggen - det värmer!
Gissa vad jag har fått i födelsedagspresent av min kära sambo och som är på g hit över atlanten....

Jippie!!! Så nu har jag börjat shoppa Tim Holtz dies och embossigfoldrar för fulla muggar. Tur att mormor fyllde på scrap-kontot under födelsedagen =)

Sist men inte minst så har jag ju lovat att utse en VINNARE av den lyxiga blogcandyn och såhär mycket lappar blev det när jag kollat igenom alla inlägg.

Min son hjälpte mig att dra en lapp......

och vinnaren är........
*
*
*
*


LILLNETTAN!! En riktig liten turgumma det där =)

GRATTIS!! Maila din adress till mig inom en vecka (adressen finns här till höger) så skickar jag paketet direkt. Har jag inte hört något innan söndag drar jag en ny lott.

Love U all// ScrapMyran

Höststart hos SWE

Nu drar höstterminen igång för fulla muggar inne i SWEbloggen och jag kan lova att det kommer finnas gott om utmaningar för alla smaker. Måndagsskissen fortsätter som vanligt och jag har tolkat den första med hjälp av Echo Parks serie Life is Good.

Hos Scrap-Perra kan man köpa hela serien som ett kitt med 12 stycken mönstrade papper (fram och baksida) och 2 stycken klistermärkesark, ett med motiv och ett med olika alfabet. Personligen gillar jag att ha hela serien till mitt förfogande så jag köpte hela!

Här är ett litet smakprov på de stickers som följer med kittet, tycker att de passade bra in på kalastemat.

De här bokstäverna är helt underbara tycker jag! Kommer också med i kittet men kan även köpas löst.

Lite andra små detaljer. Här har jag återanvänt försättsbladet till serien och så har jag klippt ut en blomma från ett papper och satt gloss på. De supersöta pinsen finns också hos Perra.

fredag 20 augusti 2010

Echo Park

Min nya kärlek! Har gjort ett bidrag till Månades Utmaning med hjälp av dessa helt underbara papper som jag köpt hos Scrap-Perra.

En mycket användbar serie med 12 st 12x12 papper och två klisterark med 4 alfabet och olika figurstickers.

Det enda jag har lagt till är några brads och lite halvpärlor annars är alla detaljer urklippta ur pappren och färsta med häftkuddar - gillar verkligen 3D-effekten med dessa små magiska kuddar!

Oerhört charmiga bokstäver. Där det var hjärtan på skissen har jag satt blombrads istället. Det är inte ofta jag använder brads men nu fick jag till det, tycker jag i alla fall...

Stansarna blir ju lätt bortglömda men det blir verkligen vackert om man blandar lite olika modeller och böjer till kanterna lite. Blommorna och texten är stickers från samma serie som pappren. På skissen var det en cirkel form också men jag tyckte inte riktigt att den fick plats...Nu är det bara att hålla tummar och tår och hoppas på vinst!

Här kommer resten

Höll nästan på att glömma, men jag måste ju visa resten av Halloweenkorten som jag gjorde med pappren från Graphic 45! Om ni vill veta lite mer om hur jag har tänkt, se detaljbilder eller veta något om materialet kan ni kika in i Scrap & Hobbys blogg.

Det här stafflikortet är nog min favorit i denna enorma korthög. Se så fint det blev med webster-bandet som gräsmatta!

Gillar färgkombinationen på det här kortet och pumporna är ju för charmiga =)

Jag är ju inte så förtjust i att färglägga stämpelmotiv och då passar dessa papper utmärkt eftersom de har så många bra utklippbara motiv!

Det här kortet har jag gjort lite som men tavla med stansad gräsmatta och retroblommor. Lacken rann över kanten men jag tycker att det ser lite coolt ut. Lägg märke till spindelnätseffekten - mycket halloweenigt tycker jag =)

Och sist ut är detta lilla kort med en blomma som jag lärt mig göra av Lillblomman.

I övrigt scrapar jag på för fullt! Scrap-Perra har ju fått in tokmycket nyheter och just nu har jag kärat ner mig i Echo park och Theresa Collins och ni kommer se mer av dem i bloggen framöver. Den 4 september är det scrapträff här i Järfälla - anmäl dig nu så kan vi ha trevligt tillsammans =)

torsdag 19 augusti 2010

Siffror, siffror, siffror

Idag är det torsdag vilket innebär Materialutmaning i SWE Bloggen. Denna vecka är temat siffror och det passar mig utmärkt efter som jag har drivor med överblivna siffror från olika alfabet...

Det var lite klurigt till en början att komma på vad jag skulle ha med för siffror men sen blev det i alla fall om min familj, antal högskolepoäng, storlek på lägenheten, vikt längd osv.
Nu utmanar jag dig att göra ditt liv i siffror - kan vara riktigt kul att se tillbaka på om 10 år - bor du större eller mindre? Minskat lite i vikt kanske? =)

onsdag 18 augusti 2010

Kanske inte världens bästa....

layout men den har sin charm den me =)Gillar kortet och titeln mycket men jag vet inte riktigt vad det är...har kanske kladdat lite för lite så att den ser för platt ut =)

Inne hos Scrap-Perra finns lite materialinfo, detaljbilder och sånt så kila över dit vetja!
Bye bye!

tisdag 17 augusti 2010

Egna bakgrundspapper del 2

Idag tänkte jag visa ytterligare en LO där jag gjort den större delen av arbetet sjäv så att säga.

På den här layouten har jag också utgått från baksidan av ett papper från Tim Holtz paper stack Retro Grunge (rekomenderar dock inte att köpa papper i stack - det funkar utmärkt med vanlig CS). På detta har jag använt den stora, lite swirlaktiga masken från serien Ideology (de verkar inte ha några namn de där maskerna men ni fattar nog vilken jag menar)och distressdynan Black Soot. Sprayade allt sammans med egengjord pärlemomist. Det blir en läcker effekt när vätskan möter distressen även om det syns lite dåligt på bild.

Jag har även stämplat bakgrunden med en jättestor textstämpel, mycket användbar stämpel men tyvärr vet jag inte alls vad den heter eller vad det är för tillverkare...Och så har jag äntligen lyckats få tag på en butik där Tim Holts Philosophy Tags (Scrap & Hobby). De är så himla vackra! Jag vet attendel tycker att det är för dyrt med TH-produkter men jag tycker verkligen att allt är värt sitt pris, produkterna räcker länge och en liten genuin metalldekoration kan förhöja ett helt alster!

Alltså det här med blomkluster har ju aldrig riktigt varit min grej, jag tog ett par blommor som jag tyckte matchade i färg men placeringen? Jag vet inte jag....

måndag 16 augusti 2010

Mr T. Holtz

Som jag skrev igår har jag återupptagit mitt intresse för mina kära distresser och börjat göra egna bakgrundspapper a´la Tim Holtz - fy f*n vad roligt det är!!

Har just köpt Tim Holtz Paper Stack Retro Grunge och för att vara helt ärlig förstår jag varför jag inte brukar köpa hela stack - lite tråkigt är det, men det var väldigt användbara baksidor i alla fall och en sån har jag använt här.

Först använde jag Tim Holts-masken med noter från serien Ideology. Maskade med distresserna Rusty Hinge och mustard seed och sprayade det hela med lite egengjord kopparmist (vatten och perfect pearls).

Den svarta effekten har jag gjort med hjälp av en tandborste (som blivit extra hård av gammal färg) och akrylfärg. Först tog jag lite färg på tandborsten (ungefär som tandkräm) och sen drog jag den fram och tillbaka över pappret, först vågrätt och sedan lodrätt. Coolt va?

Journalingen har jag skrivit på en tag som sitter bakom fotot. Den är distressad med färgerna Black Soot och Rusty Hinge samt stämplad och embossad med primaswirls (ska nog ta och träna lite mer på det där med embossing).

Måste ju bara visa vilka fina Thickers jag fyndade på Magdas rea för ett tag sen - mums! Hoppas ni kikar in i morgon för då ska jag visa en till T.Holtz-kreation =)

söndag 15 augusti 2010

När ScrapMyran blev hemmafru!

Jag vet inte vad som har flugit i mig den här helgen men jag har bakat vinbärskaka, 2 sorters matbröd och gjort egen krusbärsmarmelad och ikväll ska jag göra svartvinbärssaft. Är lite kul att göra något med allt det som man har odlat själv och så kan man ju scrapa fina etiketter också =) Och för er som inte kan tro era öron så har jag ett litet bevis från idag:

Ni behöver inte oroa er, jag hinner scrappa också och de här två layouterna visar jag hos Scrap-Perra idag:

Helt galen LO som definitivt inte följer konsten alla regler men jag tycker att den passade väldigt bra till fotot (som definitivt inte följer fotots alla regler). Perra har ju tagit in alla distresserna vilket gjort att jag råkat köpa på mig ett par stycken...Men oj så roliga de är att arbeta med, här har jag använt Pine Needles.

Det här pappret från SFL är ju bara för härligt - älskar både färgerna och mönstret! Mer om de här två layouterna kan ni läsa inne hos Perra och missa för guds skull inte han meterlånga lista på nya varor som är på väg in i buteiket - LÄNGTAR!!

lördag 14 augusti 2010

Ett papper 2 Layouter

Igår var det fredagen den 13 men jag klarade mig ganska bra....vaknade upp idag med väldigt ont i foten bara, kan knappt gå. Fick ett jättefint DT-kitt av Perra för ett tag sen och har redan gjort 5 layouter. Dessa två bloggade jag igår och ni kan läsa mer om dem här.

Det bulliga pappret är från MME och det har jag använt på båda layouterna, se så olika det blir beroende på om man använder fram eller baksida!

Imorgon blir det lite mer Halloweenkort, om jag får någon fason på min dator vill säga, nu är sladden av igen...

fredag 13 augusti 2010

Halloween in Wonderland

Tänkte visa ett par av de kort som jag bloggade inne hos Scrap & Hobby för ett par dagar sen. Mer om hur jag har gjort och tänkt och så kan ni läsa där men jag kan säga att det är en hel del stämplande, rivande och distressande för att förädla de redan "färdiga" bilderna =)

Mitt motto när jag gjorde korten var att jag skulle utnyttja pappren till fullo för jag har så sjukt mycket spillpapper. Därför utgick jag från ett och samma ark när jag gjorde de första korten.

Den här gillar jag, klockan (masken) lyser som en fullmåne i bakgrunden! Cracklepaint ger bra halloweenfeeling!

Det här kortet är lite obehagligt faktiskt, med pumporna där i fönstret och de där fingrarna som jag har färgat i olika färger och som försöker fånga den stackars kaninen...

Här har jag mest bara stämplat men jag tycker kortet blev snyggt i all sin enkelhet. Fjärilen är ett nytt inköp (INKIDO) oc visst är den snygg?!

Det här är nog min personliga favorit i denna skörd av kort. Tim Holtz mask passar verkligen i halloweentemat och så tycker jag att det blir väldigt snyggt när man klipper ut figurer sådär =)
Och till den som inte har den här serien - skaffa den, det var så roliga papper att arbeta med!

torsdag 12 augusti 2010

Tessalonikas BlogCandy

Det är mycket bloggodis på G nu och idag hade jag tänkt mig en lott hos Tessalonika.

För att kunna vinna ska man tolka en av hennes skisser. Jag är ett fan av dem sen länge så det var inga problem.

Här har jag blandat märken och färger hej vilt - OA, MME, Graphic 45 och Pink Paislee. Jobbade mest på att få till ett snyggt bakgrundspapper så det röda pappret är både rivet och distressat i kanterna, mistat, maskat och stämplat =)

lördag 7 augusti 2010

Gästinspiratör

Idag och imorgon gästar jag Scrap & Hobby med massor av halloweenkort av Graphic 45s serie Halloween in Wonderland. Här är en litten sneek...

Så himla kul att jag fick chansen att hamna där! Beställde pappren förra veckan, fick dem på bara någon dag å så tyckte jag att de var så fina så jag gjorde 10 kort direkt! När jag var färdig mailade jag helt enkelt bara och frågade om jag fick visa dem i bloggen - det lönar sig att våga! Korten kan du se i deras blogg, 5 idag och 5 imorgon =)

tisdag 3 augusti 2010

BLOGCANDY!

Jag fyller år den 18 augusti och självklart vill jag fira det tillsammans med er! Detta härliga paket i huvudsakligen rosa, turkost och metall, har jag knåpat ihop för alla som är sugna på lite godis =)

Paketet innehåller:
1 Stämpelset (Niki Silvi)
1 stämpelset, trädgård (Imago)
1 stämpel, palmer
1 paket metaldekorationer, klockor (Tim Holtz)
3 paket blommor (Prima)
2 pärlswirls (Prima)
4 paket halvpärlor (Prima och Reprint)
3 paket Tiny alphas (Cosmo Cricket)
1 paket brads, metall (Reprint)
1 bukett liljor
4 st Pins (Maya Road)
8 st Fåglar (Maya Road)
2 m rosa organsaband
1 Bingokort (My Minds Eye)

Självklart är allt oanvänt och om du vill att alla dessa godsaker skall hamna i din brevlåda vill jag att du:

1. Blir följare av min blogg (Ikonen till höger i min sidebar
2. Använder bilden och länkar från din blogg till detta inlägg (både sidebar och inlägg går bra)
3. Skickar en vacker grattishälsning via snigelpost till:
My Lundström
Termov.30
176 77 Järfälla
Kommentera detta inlägg med en länk till dig när du gjort något av ovanstående. Man får en lott per utfört uppdrag, dvs. du kan få totalt få tre lotter. Sista dagen att delta är söndagen den 22 augusti och vinnaren dras dagen därpå.
Lycka till!!