torsdag 20 maj 2010

En vårtårta

Idag tänte jag att jag skulle bjuda på en rund layout. Lillblomman gjorden en sån här till Stockholm City Scrap och jag tyckte den var så vacker att jag tog mig friheten att lifta den =)

Utmaningen i Magdas scrapfeber var att man skulle sy på ett alster och använda den lilla guldtråden på något sätt. Min tanke från början var att jag skulle sy fast varje lager. Först åkte jag land och rike runt för att få tag på en symaskin, sen ägnade jag en timme eller två åt att hitta högstadiesyslöjdskunskaperna för att över huvud taget kunna trä maskinen. När alla nödvändiga förberedelser var klara gick det ändå åt skogen, det blev bara hål och tråden fastnade inte och maskinen slet sönder pappret istället för att mata, så nu bedjar jag till er: FINNS DET NÅGON VÄNLIG SJÄL SOM KAN BERÄTTA VAD JAG GÖR FÖR FEL?! I övrigt så var det en fröjd att göra layouten och arbeta med lager på lager.

Längst ut har jag gjort en egen spets i ett julpapper från Maja Design. Först skär man pappret i lagom tjocka remsor och sen stansar man i dem med Martha Steward punchen (doily lace). Denna smarta grej har jag givetvis inte kommit på själv men jag vet tyvärr inte vart jag har läst det =( Nästa lager är ett vanligt scallopedpapper från Craft, därpå ett papper från Webster som jag har gått över med edgen, en spets som jag har sprayat med glimmermist, wellpapp målad med ljuslila cracklepaint, någon diecut-cirkel från gömmorna och slutligen ett Magnoliapapper som har fått ett par halvdana handgjorda stygn runt sig =)

Se så mycket vackra blommor! Den stora lila fick jag av Anette på Magdas eftersom jag gjort av med så mycket pengar i hennes butik =) Alltihop kommer från Prima såklart! Som sagt, att göra denna var riktigt rolig och nu funderar jag på att göra en för varje årstid och hänga upp i scraprummet....

3 kommentarer:

 1. Men guuuud vilken vacker layout! Och alla olika lager och detaljer! Kan inte sluta titta! Nu blev jag riktigt scrapsugen.. en rund layout kanske... :)
  Stor kram

  SvaraRadera
 2. Wooow så vackert du fått till denna... :D ja, den på träffen var också riktigt snyggsnygg!! :D Härliga färger ocg alla lager får en ju att bli helt tokig!! hihi Älskar det där!!

  Hoppas allt är toppen med dig!! Ses vi i höst kanske??

  Kraaaaaaaam

  SvaraRadera
 3. Urläcker!!!

  Charlotta / La Vikinga

  SvaraRadera